Met vis en rijst

Dit recept is een heerlijke combinatie van vis en rijst. Het is een eenvoudig en gezond gerecht dat je in een mum van tijd klaar hebt. Het is een perfecte maaltijd voor een drukke dag. Je kunt de vis naar smaak kruiden en de rijst kun je variëren met verschillende groenten. Dit recept is een geweldige manier om vis en rijst te combineren.

Ingrediënten:

– 2 koppen gekookte rijst

– 2 koppen visfilet (zoals zalm of tilapia)

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 eetlepel knoflookpoeder

– 1 theelepel paprikapoeder

– 1 theelepel zout

– 1/2 theelepel peper

– 1/4 kopje fijngehakte peterselie

– 1/4 kopje fijngehakte koriander

– 1/4 kopje fijngehakte ui

– 1/4 kopje fijngehakte paprika

– 1/4 kopje fijngehakte tomaat

– 1/4 kopje fijngehakte olijven

– 1/4 kopje fijngehakte amandelen

– 1/4 kopje fijngehakte citroen

– 1/4 kopje fijngehakte pijnboompitten

– 1/4 kopje fijngehakte walnoten

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de visfilets op een bakplaat en bestrijk ze met de olijfolie.

3. Bestrooi de vis met knoflookpoeder, paprikapoeder, zout en peper.

4. Bak de vis in de oven gedurende 15-20 minuten.

5. Verwarm ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

6. Voeg de fijngehakte groenten, noten en olijven toe aan de rijst.

7. Roer alles goed door elkaar.

8. Serveer de vis met de rijst en garneer met citroen.

Eet smakelijk!

Met vis en rijst

Geef een reactie

Schuiven naar boven