Met veel groenten vegetarisch

Vegetarisch eten met veel groenten is een gezonde en lekkere manier om te eten. In dit recept gebruiken we een verscheidenheid aan groenten om een heerlijke maaltijd te maken. We combineren de groenten met kruiden en kruidige sauzen om een smaakvolle maaltijd te creëren. Dit recept is eenvoudig te maken en is een geweldige manier om je dagelijkse portie groenten te verhogen.

Ingrediënten:

– 2 uien, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, gehakt
– 2 wortels, in plakjes
– 1 courgette, in plakjes
– 1 rode paprika, in blokjes
– 1 blikje tomatenblokjes
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel chilipoeder
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook gedurende 5 minuten totdat de ui zacht is.

3. Voeg de wortel, courgette, paprika en tomatenblokjes toe en bak gedurende 5 minuten.

4. Voeg de kruiden toe en bak nog eens 5 minuten.

5. Verdeel de groenten over een ovenschaal en zet de schaal in de oven. Bak de groenten gedurende 20 minuten.

6. Serveer de groenten met een salade of een andere bijgerecht.

Met veel groenten vegetarisch

Geef een reactie

Schuiven naar boven