Met varkenshaasje

Varkenshaasje is een heerlijk gerecht dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een perfecte maaltijd voor een speciale gelegenheid of gewoon voor een avondje thuis. Het is een eenvoudig gerecht dat je met een paar ingrediënten kunt maken. In dit recept gebruiken we varkenshaas, champignons, uien, knoflook, witte wijn, room, boter en kruiden. Met deze ingrediënten kun je een heerlijk gerecht maken dat je familie en vrienden zeker zal bekoren.

Ingrediënten:

– 4 varkenshaasjes
– 2 uien, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 250 gram champignons, in plakjes
– 2 eetlepels boter
– 2 eetlepels olijfolie
– 1/2 kopje witte wijn
– 1/2 kopje room
– 1 theelepel tijm
– 1 theelepel rozemarijn
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de boter en olijfolie in een grote koekenpan. Voeg de uien en knoflook toe en bak deze 2-3 minuten.

3. Voeg de champignons toe en bak deze nog eens 2-3 minuten.

4. Voeg de witte wijn toe en laat deze 2-3 minuten koken.

5. Voeg de room, tijm, rozemarijn, zout en peper toe en roer alles goed door elkaar.

6. Leg de varkenshaasjes in een ovenschaal en giet de saus erover.

7. Zet de ovenschaal in de oven en bak de varkenshaasjes in 20-25 minuten gaar.

8. Serveer de varkenshaasjes met de saus en aardappelpuree of rijst.

Met varkenshaasje

Geef een reactie

Schuiven naar boven