Met tauge

Tauge met kip is een heerlijk en gezond gerecht dat je in een handomdraai kunt maken. Het is een perfecte maaltijd voor een drukke dag, omdat het snel en gemakkelijk te bereiden is. Het is ook een geweldige manier om de tauge te gebruiken, die een heerlijke smaak en veel voedingsstoffen heeft. Hier is hoe je het kunt maken.

Ingrediënten:

– 500 gram kipfilet
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 ui, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 theelepel gedroogde oregano
– 1 theelepel gedroogde tijm
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1/2 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper
– 1 blikje tauge, uitgelekt
– 1/2 kopje kippenbouillon

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de kip toe en bak deze aan beide kanten goudbruin.

3. Voeg de ui, knoflook, oregano, tijm, paprikapoeder, zout en peper toe en bak nog een paar minuten.

4. Voeg de tauge toe en roer goed door.

5. Voeg de kippenbouillon toe en breng het geheel aan de kook.

6. Zet het vuur laag en laat het gerecht 10 minuten zachtjes koken.

7. Verplaats het gerecht naar een ovenschaal en zet het in de oven. Bak het gerecht gedurende 15 minuten.

8. Serveer de tauge met kip met rijst of aardappelen.

Met tauge

Geef een reactie

Schuiven naar boven