Met stoofvlees

Stoofvlees is een heerlijk, klassiek gerecht dat al generaties lang wordt geserveerd. Het is een eenvoudig gerecht dat bestaat uit stukken rundvlees dat wordt gekookt in een saus van uien, wortelen, tomaten, kruiden en specerijen. Het resultaat is een heerlijk, sappig en smaakvol gerecht dat perfect is voor een koude winteravond. Hieronder volgt een recept voor stoofvlees.

Ingrediënten:

– 1 kg runderlappen
– 2 uien, gesnipperd
– 2 wortels, in plakjes
– 2 tomaten, in blokjes
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 laurierblaadjes
– 2 theelepels paprikapoeder
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel korianderpoeder
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper
– 2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote ovenschaal en voeg de uien, wortels, tomaten, knoflook, laurierblaadjes, paprikapoeder, komijnpoeder, korianderpoeder, zout en peper toe. Roerbak de groenten en kruiden gedurende 5 minuten.

3. Voeg de runderlappen toe en roerbak deze gedurende 5 minuten.

4. Voeg vervolgens genoeg water toe om de lappen te bedekken en breng het geheel aan de kook.

5. Zet de ovenschaal in de oven en laat het stoofvlees gedurende 2 uur stoven.

6. Serveer het stoofvlees met aardappelpuree of rijst.

Met stoofvlees

Geef een reactie

Schuiven naar boven