Met schorseneren

Schorseneren zijn een heerlijke groente die vaak wordt gebruikt in de Franse keuken. Ze hebben een licht zoete smaak en zijn heerlijk als ze gebakken, gestoofd of gekookt worden. In dit recept worden de schorseneren gebakken met knoflook, ui en kruiden voor een heerlijke maaltijd.

Ingrediënten:

– 500 gram schorseneren
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 1 ui, gesnipperd
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel tijm
– 1 theelepel rozemarijn
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Schil de schorseneren en snijd ze in plakjes.

3. Verwarm de olijfolie in een ovenschaal en voeg de ui toe. Bak de ui gedurende 5 minuten.

4. Voeg de schorseneren toe en bak ze gedurende 10 minuten.

5. Voeg de knoflook, tijm, rozemarijn, zout en peper toe en bak nog eens 5 minuten.

6. Zet de ovenschaal in de oven en bak de schorseneren gedurende 20 minuten.

7. Serveer de schorseneren warm.

Met schorseneren

Geef een reactie

Schuiven naar boven