Met schnitzel

Schnitzel is een klassiek gerecht dat al eeuwenlang wordt gegeten in veel landen. Het is een eenvoudig gerecht dat bestaat uit een dunne plak vlees, meestal kip of varkensvlees, dat wordt gekruid, gebakken en geserveerd met een saus of andere toppings. In dit recept leer je hoe je een heerlijke schnitzel kunt maken.

Ingrediënten:

– 2 kippendijen
– 2 eieren
– 1 kopje bloem
– 1 kopje paneermeel
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels boter

Bereidingswijze:

1. Begin met het klaarmaken van de kippendijen. Verwijder de botten en snijd het vlees in dunne plakken.

2. Klop de eieren in een kom en voeg het zout en de peper toe.

3. Meng de bloem en het paneermeel in een andere kom.

4. Haal de plakken kip door het eimengsel en vervolgens door het bloem-paneermeelmengsel.

5. Verwarm de olijfolie en de boter in een koekenpan op middelhoog vuur.

6. Bak de schnitzels aan beide kanten goudbruin.

7. Serveer de schnitzels met een saus naar keuze.

Met schnitzel

Geef een reactie

Schuiven naar boven