Met salie

Salie is een veelzijdige kruid dat veel wordt gebruikt in de keuken. Het heeft een kruidige, pittige smaak die heerlijk is in veel verschillende gerechten. In dit recept gebruiken we salie om een heerlijke salade te maken. De salie geeft de salade een heerlijke smaak en een frisse, kruidige geur.

Ingrediënten:

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 eetlepel vers gehakte salie

– 1/2 theelepel zout

– 1/4 theelepel peper

– 1/2 komkommer, in dunne plakjes

– 1/2 rode ui, in dunne plakjes

– 1/2 rode paprika, in dunne plakjes

– 1/2 kopje cherrytomaten, gehalveerd

– 1/4 kopje feta, in blokjes

– 1/4 kopje kalamata olijven, gehalveerd

– 1/4 kopje verse basilicum, gehakt

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een kleine koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de salie, zout en peper toe en bak 1 minuut.

2. Voeg de komkommer, ui, paprika, cherrytomaten, feta, olijven en basilicum toe en bak nog 2 minuten.

3. Verdeel de salade over twee borden en serveer.

Met salie

Geef een reactie

Schuiven naar boven