Met saffraan

Saffraan is een kruid dat al eeuwenlang wordt gebruikt in de keuken. Het is een kostbaar kruid dat een unieke smaak en kleur aan gerechten geeft. In dit recept gebruiken we saffraan om een heerlijke, smaakvolle risotto te maken.

Ingrediënten:

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 ui, fijngesneden

– 2 teentjes knoflook, fijngesneden

– 1 kopje arborio rijst

– 1/2 theelepel saffraan

– 2 koppen kippenbouillon

– 1/2 kopje witte wijn

– 1/2 kopje geraspte Parmezaanse kaas

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui zacht is.

2. Voeg de rijst toe en bak nog een paar minuten.

3. Voeg de saffraan toe en roer goed.

4. Voeg de kippenbouillon en witte wijn toe en breng aan de kook.

5. Zet het vuur laag en laat de risotto ongeveer 20 minuten zachtjes koken. Roer af en toe.

6. Voeg de Parmezaanse kaas toe en roer goed. Breng op smaak met zout en peper.

7. Serveer de risotto warm.

Met saffraan

Geef een reactie

Schuiven naar boven