Met rode wijn

Rode wijn is een heerlijke drank die je op veel verschillende manieren kunt bereiden. In dit recept gebruiken we rode wijn om een heerlijke maaltijd te maken. We combineren de rode wijn met kip, groenten en kruiden om een smaakvolle maaltijd te creëren. De rode wijn geeft de maaltijd een heerlijke, zoete smaak. Dit recept is eenvoudig te maken en zal zeker een hit zijn bij je gasten.

Ingrediënten:

– 2 kipfilets
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 ui, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 1 theelepel gedroogde oregano
– 1 theelepel gedroogde tijm
– 1/2 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper
– 1 kopje rode wijn
– 1 blik tomatenblokjes
– 1/2 kopje kippenbouillon
– 1/4 kopje olijven, gehalveerd
– 1/4 kopje kappertjes

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de kipfilets toe en bak ze aan beide kanten goudbruin.

3. Voeg de ui, knoflook, oregano, tijm, zout en peper toe en bak nog een paar minuten.

4. Voeg de rode wijn, tomatenblokjes, kippenbouillon, olijven en kappertjes toe en breng aan de kook.

5. Zet het vuur laag en laat het gerecht 10 minuten zachtjes koken.

6. Giet het gerecht in een ovenschaal en zet het in de oven. Bak het gerecht 25 minuten.

7. Serveer de maaltijd met rijst of aardappelen.

Met rode wijn

Geef een reactie

Schuiven naar boven