Met rode linzen

Rode linzen zijn een heerlijke, voedzame en veelzijdige ingrediënt die je op veel manieren kunt bereiden. In dit recept maken we een heerlijke rode linzen curry met kokosmelk, tomaten, kurkuma en koriander. Het is een eenvoudig en snel te bereiden gerecht dat je kunt serveren met rijst of naanbrood. Geniet ervan!

Ingrediënten:

– 2 kopjes rode linzen
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 ui, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel komijn
– 1 theelepel gemalen koriander
– 1 blikje kokosmelk
– 1 blikje tomatenpuree
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper
– 1/4 kopje fijngehakte koriander

Bereidingswijze:

1. Spoel de linzen af en laat ze uitlekken.

2. Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak deze 2-3 minuten.

3. Voeg de knoflook, kurkuma, komijn, gemalen koriander, tomatenpuree, kokosmelk, zout en peper toe en roer goed.

4. Voeg de linzen toe en roer goed. Laat het geheel 5-7 minuten koken.

5. Voeg de fijngehakte koriander toe en roer goed.

6. Serveer de rode linzen curry met rijst of naanbrood.

Met rode linzen

Geef een reactie

Schuiven naar boven