Met rode bieten

Rode bieten zijn een heerlijke en gezonde manier om je maaltijd te verrijken. Ze zijn rijk aan vezels, vitamine C, kalium en mangaan. In dit recept combineer je rode bieten met knoflook, ui, kruiden en een beetje olijfolie om een heerlijke, smaakvolle maaltijd te maken.

Ingrediënten:

– 2 rode bieten, geschild en in blokjes gesneden

– 1 ui, gesnipperd

– 2 teentjes knoflook, gehakt

– 1 theelepel komijnpoeder

– 1 theelepel korianderpoeder

– 1 theelepel paprikapoeder

– 2 eetlepels olijfolie

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de bietenblokjes op een bakplaat en besprenkel met olijfolie.

3. Voeg de ui, knoflook, komijnpoeder, korianderpoeder, paprikapoeder, zout en peper toe en meng alles goed.

4. Bak de bieten in de oven gedurende 20-25 minuten, of totdat ze gaar zijn.

5. Serveer de gebakken rode bieten warm met een salade of als bijgerecht.

Met rode bieten

Geef een reactie

Schuiven naar boven