Met rijst en gehakt

Rijst met gehakt is een heerlijk en eenvoudig gerecht dat je in een mum van tijd op tafel kunt zetten. Het is een heerlijke combinatie van kruidig gehakt, knapperige groenten en kleurrijke rijst. Met dit recept kun je een heerlijke maaltijd maken die je hele gezin zal waarderen.

Ingrediënten:

– 500 gram gehakt
– 2 uien, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 1 rode paprika, in blokjes
– 1 blik tomatenblokjes
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel chilipoeder
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 koppen rijst

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook tot ze glazig zijn.

3. Voeg het gehakt toe en bak het gehakt tot het gaar is.

4. Voeg de paprika, tomatenblokjes, paprikapoeder, komijnpoeder, kurkuma, chilipoeder, zout en peper toe en roer alles goed door elkaar.

5. Breng het geheel aan de kook en laat het 10 minuten zachtjes koken.

6. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

7. Verdeel het gehaktmengsel over een ovenschaal en leg hier de rijst op.

8. Bak het gerecht in de oven gedurende 20 minuten.

9. Serveer het gerecht met wat extra olijfolie en wat verse kruiden.

Eet smakelijk!

Met rijst en gehakt

Geef een reactie

Schuiven naar boven