Met ricotta en kip

Dit recept is een heerlijke combinatie van ricotta en kip. De ricotta geeft de kip een romige smaak en de kip zorgt voor een lekkere bite. Het is een eenvoudig recept dat je in een mum van tijd klaar hebt. Je kunt het als hoofdgerecht of als bijgerecht serveren. Het is een geweldige manier om je kip een nieuwe smaak te geven.

Ingrediënten:

– 4 kippenborstfilets
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 teentje knoflook, geperst
– 1/2 theelepel gedroogde oregano
– 1/2 theelepel gedroogde basilicum
– 1/4 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper
– 1/2 kop ricotta
– 1/4 kop geraspte Parmezaanse kaas

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de kippenborstfilets op een bakplaat en bestrijk ze met de olijfolie.

3. Meng de knoflook, oregano, basilicum, zout en peper in een kom en bestrijk de kipfilets hiermee.

4. Bak de kipfilets in de oven gedurende 20 minuten.

5. Verwarm ondertussen de ricotta in een kleine pan op laag vuur.

6. Haal de kip uit de oven en leg op elke kipfilet een eetlepel ricotta.

7. Bestrooi de kipfilets met de Parmezaanse kaas.

8. Zet de kipfilets nog 5 minuten terug in de oven totdat de kaas gesmolten is.

9. Serveer de kip met ricotta en Parmezaanse kaas.

Met ricotta en kip

Geef een reactie

Schuiven naar boven