Met ras el hanout

Ras el hanout is een traditionele Marokkaanse kruidenmengeling die wordt gebruikt om een heerlijke smaak aan gerechten toe te voegen. Het is een mix van verschillende kruiden, specerijen en zaden, waaronder komijn, koriander, kaneel, gember, paprika, kurkuma, kardemom, nootmuskaat, zwarte peper, kruidnagel, karwijzaad, venkelzaad, gedroogde chilipepers en meer. Het is een veelzijdige kruidenmengeling die kan worden gebruikt om een verscheidenheid aan gerechten te maken. In dit recept zal ik u laten zien hoe u een heerlijke ras el hanout kunt maken.

Ingrediënten:

– 2 eetlepels komijn
– 2 eetlepels koriander
– 1 eetlepel kaneel
– 1 eetlepel gember
– 1 eetlepel paprika
– 1 eetlepel kurkuma
– 1 theelepel kardemom
– 1 theelepel nootmuskaat
– 1 theelepel zwarte peper
– 1 theelepel kruidnagel
– 1 theelepel karwijzaad
– 1 theelepel venkelzaad
– 1 theelepel gedroogde chilipepers

Bereidingswijze:

1. Doe alle kruiden en specerijen in een kom en meng goed.

2. Verwarm een droge koekenpan op middelhoog vuur.

3. Voeg de kruidenmengeling toe aan de pan en rooster de kruiden gedurende 2-3 minuten, of totdat ze lichtbruin zijn.

4. Haal de pan van het vuur en laat de kruiden afkoelen.

5. Doe de afgekoelde kruiden in een koffiemolen of keukenmachine en maal tot een fijn poeder.

6. Je ras el hanout is nu klaar om te gebruiken. Geniet ervan!

Met ras el hanout

Geef een reactie

Schuiven naar boven