Met radijs

Radijs is een veelzijdige groente die een lekkere knapperige smaak heeft. Het is een geweldige manier om je maaltijd wat pit te geven. In dit recept maken we een heerlijke salade met radijs, die perfect is als bijgerecht of als een lichte maaltijd.

Ingrediënten:

– 500 gram radijs, geschild en in plakjes gesneden

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 eetlepel citroensap

– 1 theelepel honing

– 1 theelepel mosterd

– 1/2 theelepel zout

– 1/4 theelepel peper

– 1/4 kopje fijngehakte peterselie

– 1/4 kopje fijngehakte koriander

– 1/4 kopje fijngehakte munt

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de radijs op een bakplaat en besprenkel met olijfolie. Rooster de radijs in de oven gedurende 15-20 minuten, of totdat de radijs gaar is.

3. In een kom, meng de citroensap, honing, mosterd, zout en peper. Roer totdat alles goed gemengd is.

4. Voeg de geroosterde radijs toe aan de kom en meng goed.

5. Voeg de peterselie, koriander en munt toe en meng goed.

6. Serveer de salade meteen of laat afkoelen en serveer koud.

Met radijs

Geef een reactie

Schuiven naar boven