Met pulled chicken

Pulled chicken is een heerlijke manier om kip te bereiden. Het is een eenvoudig recept dat je in een paar stappen kunt maken. Het resultaat is een sappige, smaakvolle kip die je kunt gebruiken voor allerlei gerechten. In dit recept gebruiken we kippendijen, maar je kunt ook kippenborst of kipfilet gebruiken. We gebruiken ook een heerlijke saus van tomatenpuree, honing, mosterd en Worcestersaus. Dit recept is een geweldige manier om kip te maken en het is ook nog eens heel makkelijk.

Ingrediënten:

– 2 kippendijen
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 ui, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 1 eetlepel tomatenpuree
– 1 eetlepel honing
– 1 eetlepel mosterd
– 1 eetlepel Worcestersaus
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn.

3. Voeg de kippendijen toe en bak ze aan beide kanten goudbruin.

4. Voeg de tomatenpuree, honing, mosterd, Worcestersaus, paprikapoeder, komijnpoeder, zout en peper toe. Roer alles goed door elkaar.

5. Breng het geheel aan de kook en laat het 10 minuten zachtjes koken.

6. Doe de kip in een ovenschaal en giet de saus erover.

7. Zet de ovenschaal in de oven en bak de kip in 25 minuten gaar.

8. Haal de kip uit de oven en laat het afkoelen.

9. Gebruik twee vorken om de kip in reepjes te trekken.

10. Serveer de pulled chicken met rijst, salade of aardappelen.

Met pulled chicken

Geef een reactie

Schuiven naar boven