Met philadelphia

Philadelphia is een veelzijdige kaas die je op verschillende manieren kunt gebruiken. Of je nu een lekkere snack wilt maken of een heerlijke maaltijd, Philadelphia is een geweldige optie. Hieronder volgt een recept voor een heerlijke Philadelphia-schotel met kip en groenten.

Ingrediënten:

– 4 kippenborstfilets

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 ui, gesnipperd

– 2 teentjes knoflook, geperst

– 1 rode paprika, in blokjes

– 1 groene paprika, in blokjes

– 1 blikje mais

– 1 blikje kidneybonen

– 1 blikje tomatenblokjes

– 1 theelepel komijnpoeder

– 1 theelepel paprikapoeder

– 1 theelepel chilipoeder

– 1 theelepel oregano

– 1/2 theelepel zout

– 1/4 theelepel peper

– 1 pakje Philadelphia roomkaas

– 1/2 kopje geraspte kaas

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn.

3. Voeg de paprika’s, mais, kidneybonen, tomatenblokjes, komijnpoeder, paprikapoeder, chilipoeder, oregano, zout en peper toe. Roer alles goed door elkaar en laat het 5 minuten zachtjes koken.

4. Leg de kippenborstfilets in een ovenschaal en giet de groentemengeling erover.

5. Verdeel de Philadelphia roomkaas over de kip en groenten.

6. Bestrooi de geraspte kaas over de schotel.

7. Bak de schotel in de oven gedurende 25-30 minuten, of tot de kip gaar is.

8. Serveer de schotel met een frisse salade.

Met philadelphia

Geef een reactie

Schuiven naar boven