Met peultjes

Dit recept is een heerlijke manier om peultjes te bereiden. Het is een eenvoudig gerecht dat je in een mum van tijd klaar hebt. De peultjes worden gekookt in een kruidige saus met knoflook, ui en paprika. Het resultaat is een smaakvolle, sappige maaltijd die je helemaal naar je zin zal maken.

Ingrediënten:

– 500 gram peultjes
– 1 ui, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 rode paprika, in blokjes
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Breng een pan met water aan de kook en voeg de peultjes toe. Kook de peultjes in ongeveer 10 minuten gaar.

2. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook aan.

3. Voeg de paprika toe en bak deze mee totdat deze zacht is.

4. Voeg de kruiden toe en roer alles goed door elkaar.

5. Giet de gekookte peultjes af en voeg deze toe aan de pan. Roer alles goed door elkaar en laat het nog een paar minuten bakken.

6. Breng op smaak met zout en peper en serveer direct.

Met peultjes

Geef een reactie

Schuiven naar boven