Met penne

Penne met tomatensaus is een klassiek Italiaans gerecht dat eenvoudig te maken is en heerlijk smaakt. Het is een geweldige manier om een maaltijd te maken die zowel kinderen als volwassenen zullen waarderen. In dit recept gebruiken we een basis tomatensaus, maar je kunt ook andere ingrediënten toevoegen om het gerecht meer smaak te geven.

Ingrediënten:

– 500 gram penne
– 2 uien, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 blikken tomatenblokjes
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel basilicum
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– Parmezaanse kaas, geraspt

Bereidingswijze:

1. Breng een grote pan met water aan de kook en voeg de penne toe. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook op middelhoog vuur tot ze zacht zijn.

3. Voeg de tomatenblokjes, oregano, basilicum, zout en peper toe en roer goed. Laat de saus op middelhoog vuur 5 minuten koken.

4. Giet de gekookte penne af en voeg deze toe aan de tomatensaus. Roer goed en laat nog 5 minuten koken.

5. Serveer de penne met tomatensaus met geraspte Parmezaanse kaas.

Met penne

Geef een reactie

Schuiven naar boven