Met passata

Pasta met passata is een heerlijk en eenvoudig gerecht dat je in een mum van tijd op tafel kunt zetten. Het is een heerlijke combinatie van smaken en het is een gerecht dat iedereen kan maken. In dit recept gebruiken we passata, wat een saus is gemaakt van gekookte tomaten, knoflook, ui en kruiden. Het is een heerlijke basis voor een snelle maaltijd.

Ingrediënten:

– 500 gram pasta
– 500 ml passata
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 1 ui, gesnipperd
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel basilicum
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Breng een grote pan met water aan de kook en voeg de pasta toe. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui toe. Bak de ui op een matig vuur totdat deze zacht is.

3. Voeg de knoflook toe en bak nog een paar minuten.

4. Voeg de passata toe en breng het geheel aan de kook.

5. Voeg de oregano, basilicum, zout en peper toe en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.

6. Giet de pasta af en voeg deze toe aan de saus. Roer alles goed door elkaar en laat het nog een paar minuten koken.

7. Serveer de pasta met passata meteen. Eet smakelijk!

Met passata

Geef een reactie

Schuiven naar boven