Met parmezaanse kaas

Parmezaanse kaas is een heerlijke kaas die je op veel verschillende manieren kunt bereiden. In dit recept gebruiken we de kaas om een heerlijke ovenschotel te maken. De combinatie van de kaas met de andere ingrediënten maakt deze ovenschotel een heerlijke maaltijd. Je kunt de ovenschotel serveren met een salade of een stukje brood. Geniet ervan!

Ingrediënten:

– 500 gram macaroni
– 500 gram gehakt
– 1 ui, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 1 blik tomatenblokjes
– 1 blik tomatensaus
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel basilicum
– 1 theelepel paprikapoeder
– 200 gram geraspte Parmezaanse kaas
– Olijfolie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3. Verhit een scheut olijfolie in een grote koekenpan en bak hierin het gehakt samen met de ui en knoflook. Bak het gehakt rul.

4. Voeg de tomatenblokjes, tomatensaus, oregano, basilicum en paprikapoeder toe en roer alles goed door elkaar. Laat het geheel 5 minuten zachtjes koken.

5. Voeg de macaroni toe aan het gehaktmengsel en roer alles goed door elkaar.

6. Verdeel het macaronimengsel over een ovenschaal en strooi hier de Parmezaanse kaas over.

7. Zet de ovenschaal in de oven en bak de ovenschotel in ongeveer 20 minuten gaar.

8. Serveer de ovenschotel met een salade of een stukje brood.

Met parmezaanse kaas

Geef een reactie

Schuiven naar boven