Met mosselen

Mosselen zijn een heerlijk en gezond gerecht dat je op veel verschillende manieren kunt bereiden. In dit recept gaan we mosselen koken met een heerlijke saus van knoflook, witte wijn en kruiden. Het is een eenvoudig en snel te bereiden gerecht dat je meteen kunt serveren. Dit recept is voor 4 personen.

Ingrediënten:

– 2 kilo mosselen
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 eetlepels olijfolie
– 1/2 kopje droge witte wijn
– 1/4 kopje fijngehakte peterselie
– 1/4 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Begin met het schoonmaken van de mosselen. Verwijder de bevroren mosselen uit de verpakking en spoel ze af met koud water. Verwijder eventuele losse schelpen en verwijder de bevroren mosselen uit de schelpen.

2. Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak deze 1 minuut.

3. Voeg de witte wijn, peterselie, zout en peper toe en breng het mengsel aan de kook.

4. Voeg de mosselen toe en dek de pan af. Laat de mosselen 5-7 minuten koken totdat ze open staan.

5. Serveer de mosselen meteen met wat extra peterselie en een stukje brood. Geniet ervan!

Met mosselen

Geef een reactie

Schuiven naar boven