Met maismeel

Maismeel is een veelzijdig ingrediënt dat je in veel verschillende gerechten kunt gebruiken. Het is een heerlijk en gezond alternatief voor tarwebloem en heeft een licht zoete smaak. In dit recept gebruiken we maismeel om een heerlijke maismeelcake te maken. De cake is luchtig, licht en heerlijk zoet. Perfect als ontbijt of als tussendoortje.

Ingrediënten:

– 2 kopjes maismeel

– 1 kopje suiker

– 1 theelepel bakpoeder

– 1/2 theelepel zout

– 1/2 kopje olie

– 2 eieren

– 1 kopje melk

– 1 theelepel vanille extract

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Meng in een grote kom de maismeel, suiker, bakpoeder en zout.

3. Voeg de olie, eieren, melk en vanille extract toe en mix tot een glad beslag.

4. Vet een cakevorm in en giet het beslag erin.

5. Bak de cake in de oven gedurende 25-30 minuten.

6. Controleer met een satéprikker of de cake gaar is.

7. Laat de cake afkoelen en serveer.

Met maismeel

Geef een reactie

Schuiven naar boven