Met loempiavellen

Loempiavellen zijn een heerlijk en veelzijdig gerecht dat je op veel manieren kunt bereiden. In dit recept gebruiken we loempiavellen om een heerlijke, knapperige snack te maken. Deze loempiavellen zijn gevuld met een heerlijke combinatie van kip, groenten en kruiden. Ze zijn perfect als snack of als bijgerecht bij een maaltijd. Laat je fantasie de vrije loop en voeg ingrediënten toe die je lekker vindt. Geniet van deze heerlijke loempiavellen!

Ingrediënten:

– 8 loempiavellen

– 1 kipfilet, in kleine stukjes gesneden

– 1 wortel, in dunne plakjes gesneden

– 1 ui, fijngehakt

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt

– 1 eetlepel sojasaus

– 1 eetlepel sesamolie

– 1 theelepel gemalen gember

– 1 theelepel gemalen koriander

– 1 theelepel gemalen komijn

– 1 theelepel gemalen chilipeper

– Olijfolie

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en voeg de kip, wortel, ui, knoflook, sojasaus, sesamolie, gember, koriander, komijn en chilipeper toe. Roerbak alles ongeveer 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper.

3. Leg de loempiavellen op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel het kipmengsel over de loempiavellen en vouw ze dicht.

4. Bak de loempiavellen in de oven gedurende 15-20 minuten, of totdat ze goudbruin en knapperig zijn.

5. Serveer de loempiavellen warm met wat extra sojasaus. Enjoy!

Met loempiavellen

Geef een reactie

Schuiven naar boven