Lente-ui is een heerlijk seizoensgebonden ingrediënt dat een frisse, knapperige smaak aan elk gerecht toevoegt. In dit recept combineren we lente-ui met een paar andere ingrediënten om een heerlijke, smaakvolle maaltijd te maken.
Ingrediënten:
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 lente-uitjes, in dunne ringen gesneden
– 1 teentje knoflook, fijngehakt
– 1/2 theelepel gedroogde oregano
– 1/2 theelepel gedroogde basilicum
– 1/4 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper
– 1 kop kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld
– 1/2 kop kleine tomaten, in vieren gesneden
– 1/4 kop kalamata-olijven, in plakjes gesneden
– 1/4 kop feta, in blokjes gesneden
– 1/4 kop verse peterselie, fijngehakt
Bereidingswijze:
1. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de lente-ui toe en bak 2-3 minuten, of tot de ui zacht is.
2. Voeg de knoflook, oregano, basilicum, zout en peper toe en bak nog 1 minuut.
3. Voeg de kikkererwten, tomaten, olijven, feta en peterselie toe en bak nog 2-3 minuten, of tot de ingrediënten warm zijn.
4. Serveer warm.