Met lente ui

Lente-ui is een heerlijk seizoensgebonden ingrediënt dat een frisse, knapperige smaak aan elk gerecht toevoegt. In dit recept combineren we lente-ui met een paar andere ingrediënten om een heerlijke, smaakvolle maaltijd te maken.

Ingrediënten:

– 2 eetlepels olijfolie

– 2 lente-uitjes, in dunne ringen gesneden

– 1 teentje knoflook, fijngehakt

– 1/2 theelepel gedroogde oregano

– 1/2 theelepel gedroogde basilicum

– 1/4 theelepel zout

– 1/4 theelepel peper

– 1 kop kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld

– 1/2 kop kleine tomaten, in vieren gesneden

– 1/4 kop kalamata-olijven, in plakjes gesneden

– 1/4 kop feta, in blokjes gesneden

– 1/4 kop verse peterselie, fijngehakt

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de lente-ui toe en bak 2-3 minuten, of tot de ui zacht is.

2. Voeg de knoflook, oregano, basilicum, zout en peper toe en bak nog 1 minuut.

3. Voeg de kikkererwten, tomaten, olijven, feta en peterselie toe en bak nog 2-3 minuten, of tot de ingrediënten warm zijn.

4. Serveer warm.

Met lente ui

Geef een reactie

Schuiven naar boven