Met lasagnebladen

Lasagne is een heerlijk Italiaans gerecht dat al eeuwenlang wordt gegeten. Het is een gerecht dat veel mensen graag eten, omdat het zo smakelijk en veelzijdig is. Lasagnebladen zijn een essentieel onderdeel van deze heerlijke maaltijd. In dit recept laten we je zien hoe je een heerlijke lasagne met lasagnebladen kunt maken.

Ingrediënten:

– 500 gram lasagnebladen
– 500 gram gehakt
– 1 ui, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 blik tomatenpuree
– 1 blik tomatenblokjes
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel basilicum
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 2 eetlepels olijfolie
– 200 gram geraspte kaas

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook tot ze glazig zijn.

3. Voeg het gehakt toe en bak het gehakt tot het gaar is.

4. Voeg de tomatenpuree, tomatenblokjes, oregano, basilicum, zout en peper toe en roer alles goed door elkaar. Laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.

5. Vet een ovenschaal in met wat olijfolie.

6. Leg een laag lasagnebladen in de ovenschaal.

7. Voeg een laag van het gehaktmengsel toe en strooi er wat geraspte kaas over.

8. Herhaal deze stappen totdat alle ingrediënten op zijn.

9. Bestrooi de bovenste laag met geraspte kaas.

10. Bak de lasagne in de oven gedurende 25-30 minuten, of totdat de bovenkant goudbruin is.

11. Laat de lasagne 5 minuten afkoelen voordat je hem serveert.

Eet smakelijk!

Met lasagnebladen

Geef een reactie

Schuiven naar boven