Met kipschnitzel

Kipschnitzel is een heerlijk en eenvoudig gerecht dat je in een mum van tijd kunt bereiden. Het is een geweldige manier om kip te bereiden en het is ook nog eens gezond. In dit recept gebruiken we kipfilet, maar je kunt ook kipdrumsticks of kippenborst gebruiken. We maken de kipschnitzel met een krokante korst van paneermeel en kruiden. Dit gerecht is een geweldige manier om je kip te serveren met een knapperige korst en een heerlijke smaak.

Ingrediënten:

– 2 kipfilets
– 2 eetlepels paneermeel
– 1 eetlepel paprikapoeder
– 1 theelepel knoflookpoeder
– 1 theelepel uienpoeder
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Snijd de kipfilets in dunne plakjes.

3. Meng de paneermeel, paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, zout en peper in een kom.

4. Voeg de kipfilets toe aan het paneermeelmengsel en meng goed.

5. Verwarm de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.

6. Bak de kipschnitzels aan beide kanten goudbruin.

7. Leg de kipschnitzels op een bakplaat en zet deze in de oven.

8. Bak de kipschnitzels in de oven gedurende 10-15 minuten.

9. Serveer de kipschnitzels met een salade of groenten.

Met kipschnitzel

Geef een reactie

Schuiven naar boven