Met kipgehakt

Kipgehakt is een heerlijk en gezond gerecht dat je op veel verschillende manieren kunt bereiden. In dit recept gebruiken we kipgehakt, uien, knoflook, paprika, tomaten en kruiden om een smaakvolle maaltijd te maken. Het is een eenvoudig recept dat je in een mum van tijd klaar hebt. Serveer het met rijst of pasta en je hebt een heerlijke maaltijd.

Ingrediënten:

– 500 gram kipgehakt
– 1 ui, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 rode paprika, in blokjes
– 1 blik tomatenblokjes
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel basilicum
– Olijfolie
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Verhit een scheut olijfolie in een grote koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook aan.

3. Voeg het kipgehakt toe en bak het rul.

4. Voeg de paprika, tomatenblokjes, paprikapoeder, oregano, basilicum, zout en peper toe en roer alles goed door elkaar.

5. Laat het geheel 10 minuten zachtjes sudderen.

6. Verdeel het kipgehaktmengsel over een ovenschaal en zet de schaal in de oven.

7. Bak het gerecht in ongeveer 20 minuten gaar.

8. Serveer het kipgehakt met rijst of pasta.

Met kipgehakt

Geef een reactie

Schuiven naar boven