Met kalfsvlees

Kalfsvlees is een heerlijk en sappig stuk vlees dat perfect is voor een feestelijke maaltijd. Het is een veelzijdig stuk vlees dat je op verschillende manieren kunt bereiden. In dit recept laten we je zien hoe je een heerlijk kalfsvleesgerecht kunt maken met een sappige saus.

Ingrediënten:

– 500 gram kalfsvlees
– 2 uien, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 eetlepel paprikapoeder
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel korianderpoeder
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper
– 1/2 kopje rode wijn
– 1/2 kopje kippenbouillon
– 1/4 kopje olijfolie
– 1/4 kopje fijngehakte peterselie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn.

3. Voeg het kalfsvlees toe en bak het aan beide kanten goudbruin.

4. Voeg de paprikapoeder, komijnpoeder, korianderpoeder, zout en peper toe en roer goed door.

5. Voeg de rode wijn en kippenbouillon toe en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.

6. Voeg de olijfolie en peterselie toe en roer goed door.

7. Leg het kalfsvlees in een ovenschaal en giet de saus erover.

8. Bak het kalfsvlees in de oven gedurende 25 minuten.

9. Serveer het kalfsvlees met de saus en aardappelpuree of rijst.

Met kalfsvlees

Geef een reactie

Schuiven naar boven