Met ingelegde citroen

Ingelegde citroen is een heerlijk en eenvoudig recept dat een lekkere zuurtje toevoegt aan elke maaltijd. Het is een geweldige manier om een extra smaak toe te voegen aan salades, gerechten, sauzen en meer. Ingelegde citroen is gemakkelijk te maken en kan worden bewaard in de koelkast voor een paar weken. Hier is hoe je het maakt.

Ingrediënten:

– 2 citroenen

– 1/2 kopje zout

– 1/2 kopje suiker

– 2 kopjes water

Instructies:

1. Schil de citroenen en snijd ze in dunne plakjes.

2. Breng het water, zout en suiker aan de kook in een kleine pan. Roer totdat het zout en suiker volledig zijn opgelost.

3. Voeg de citroenplakjes toe aan het kokende water en laat het 5 minuten koken.

4. Verwijder de pan van het vuur en laat het afkoelen.

5. Giet de citroenplakjes in een glazen pot en voeg het afgekoelde kookvocht toe.

6. Dek de pot af en zet hem in de koelkast. Laat de citroenen minstens 24 uur marineren.

7. Serveer de ingelegde citroenen bij salades, gerechten, sauzen of als een snack. Geniet ervan!

Met ingelegde citroen

Geef een reactie

Schuiven naar boven