Met halloumi

Halloumi is een heerlijk, zout en smaakvol kaasje dat een geweldige toevoeging is aan veel gerechten. Het is een veelzijdig ingrediënt dat je op verschillende manieren kunt bereiden. In dit recept laten we je zien hoe je een heerlijke halloumi met groenten kunt maken.

Ingrediënten:

– 200 gram halloumi
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 ui, gesnipperd
– 1 rode paprika, in blokjes
– 1 courgette, in plakjes
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel oregano
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Snijd de halloumi in plakjes en leg deze op een bakplaat. Bestrijk de plakjes met de olijfolie en bestrooi met zout en peper.

3. Bak de halloumi in de oven gedurende 10-15 minuten, of totdat de plakjes goudbruin en knapperig zijn.

4. Verwarm intussen de rest van de olijfolie in een koekenpan en voeg de ui, paprika, courgette, knoflook, paprikapoeder, komijnpoeder en oregano toe. Bak de groenten gedurende 5-7 minuten, of totdat ze zacht zijn.

5. Voeg de gebakken halloumi toe aan de groenten en bak nog een paar minuten.

6. Serveer de halloumi met groenten warm.

Met halloumi

Geef een reactie

Schuiven naar boven