Met guacamole

Guacamole is een heerlijke Mexicaanse dip die gemaakt wordt van avocado’s, tomaten, uien, knoflook, jalapeños en koriander. Het is een perfecte dip voor bij chips, maar ook een heerlijke topping voor tacos, burrito’s en nog veel meer. Hieronder volgt een recept voor een heerlijke guacamole.

Ingrediënten:

– 2 rijpe avocado’s
– 1 kleine rode ui, fijngehakt
– 1 kleine tomaat, zaadlijsten verwijderd en fijngehakt
– 1 teentje knoflook, fijngehakt
– 1 jalapeño, zaadlijsten verwijderd en fijngehakt
– 2 eetlepels vers gehakte koriander
– 1 eetlepel limoensap
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Schil en pit de avocado’s en doe ze in een kom.

2. Voeg de ui, tomaat, knoflook, jalapeño, koriander, limoensap, zout en peper toe.

3. Gebruik een vork om alles te mengen tot een gladde dip.

4. Breng op smaak met meer zout en peper naar smaak.

5. Serveer met chips of als topping voor tacos, burrito’s of andere gerechten.

Eet smakelijk!

Met guacamole

Geef een reactie

Schuiven naar boven