Met gerookte makreel

Gerookte makreel is een heerlijk en gezond gerecht dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een lekkere manier om vis te eten en het is ook nog eens een goede bron van eiwitten en omega-3 vetzuren. In dit recept wordt de makreel geroosterd met een kruidige marinade en geserveerd met een frisse salade. Het is een perfecte maaltijd voor een zomerse dag.

Ingrediënten:

– 2 gerookte makreelfilets

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 theelepel knoflookpoeder

– 1 theelepel paprikapoeder

– 1 theelepel komijnpoeder

– 1 theelepel zout

– 1 theelepel peper

– 1 komkommer, in dunne plakjes

– 1 rode ui, in dunne plakjes

– 1 tomaat, in dunne plakjes

– 2 eetlepels citroensap

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 eetlepel verse koriander, fijngehakt

– 1 eetlepel verse peterselie, fijngehakt

– 1 eetlepel verse munt, fijngehakt

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de makreelfilets op een bakplaat en bestrijk ze met de olijfolie.

3. Meng de knoflookpoeder, paprikapoeder, komijnpoeder, zout en peper in een kom en bestrijk de makreelfilets hiermee.

4. Bak de makreelfilets in de oven gedurende 15-20 minuten, of totdat de vis gaar is.

5. Terwijl de makreel in de oven staat, maak je de salade. Meng de komkommer, rode ui, tomaat, citroensap, olijfolie, koriander, peterselie en munt in een kom.

6. Serveer de gerookte makreel met de salade.

Met gerookte makreel

Geef een reactie

Schuiven naar boven