Met geitenkaas

Geitenkaas is een heerlijke kaas die je op veel verschillende manieren kunt bereiden. In dit recept gebruiken we geitenkaas om een heerlijke ovenschotel te maken. De combinatie van de kaas met de knapperige groenten en de kruidige kruiden maakt deze ovenschotel een heerlijke maaltijd. De ovenschotel is makkelijk te maken en is een perfecte maaltijd voor een drukke week. Laat je inspireren door deze heerlijke ovenschotel met geitenkaas!

Ingrediënten:

– 500 gram geitenkaas

– 2 uien, gesnipperd

– 2 teentjes knoflook, geperst

– 2 courgettes, in plakjes

– 2 paprika’s, in blokjes

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 theelepel komijn

– 1 theelepel paprikapoeder

– 1 theelepel tijm

– 1 theelepel oregano

– 1 theelepel zout

– 1 theelepel peper

– 200 ml kookroom

– 100 gram geraspte kaas

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook.

3. Voeg de courgette, paprika en kruiden toe en bak dit nog een paar minuten mee.

4. Voeg de kookroom toe en laat dit even koken.

5. Voeg de geitenkaas toe en roer dit goed door.

6. Verdeel het kaasmengsel over een ovenschaal en strooi hier de geraspte kaas over.

7. Zet de ovenschaal in de oven en bak de ovenschotel in ongeveer 20 minuten gaar.

8. Serveer de ovenschotel met wat vers stokbrood.

Met geitenkaas

Geef een reactie

Schuiven naar boven