Met gehakt en rijst

Dit is een heerlijk recept voor gehakt en rijst. Het is een eenvoudig en smakelijk gerecht dat je in een mum van tijd klaar hebt. Het is een perfecte maaltijd voor een drukke weekavond. Je hebt alleen wat gehakt, rijst, uien, knoflook, paprika, tomatenpuree, kruiden en wat olijfolie nodig.

Ingrediënten:

– 500 gram gehakt
– 2 uien, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 1 paprika, in blokjes
– 2 eetlepels tomatenpuree
– 1 theelepel komijn
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel oregano
– 2 eetlepels olijfolie
– 250 gram rijst
– 500 ml water

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan en voeg de uien, knoflook en paprika toe. Bak de groenten op middelhoog vuur gedurende 5 minuten.

2. Voeg het gehakt toe en bak het gehakt gedurende 5 minuten mee.

3. Voeg de tomatenpuree, komijn, paprikapoeder en oregano toe en roer alles goed door elkaar.

4. Voeg de rijst toe en roer alles goed door elkaar.

5. Voeg het water toe en breng het geheel aan de kook.

6. Zet het vuur lager en laat het gerecht gedurende 15 minuten zachtjes koken.

7. Breng het gerecht op smaak met zout en peper.

8. Serveer het gehakt en rijst met wat extra olijfolie.

Eet smakelijk!

Met gehakt en rijst

Geef een reactie

Schuiven naar boven