Met frikandel

Frikandel is een populaire snack in Nederland. Het is een gefrituurde worst gemaakt van varkensvlees, kruiden en een bindmiddel. Frikandel is een lekkere snack die je gemakkelijk thuis kunt maken. Hieronder volgt een recept voor frikandel.

Ingrediënten:

– 500 gram varkensvlees

– 1 ei

– 2 eetlepels paneermeel

– 1 theelepel knoflookpoeder

– 1 theelepel paprikapoeder

– 1 theelepel zout

– 1 theelepel peper

– 1 eetlepel fijngehakte peterselie

– 1 eetlepel fijngehakte selderij

– Olijfolie

Bereidingswijze:

1. Hak het varkensvlees fijn in een keukenmachine.

2. Voeg het ei, paneermeel, knoflookpoeder, paprikapoeder, zout, peper, peterselie en selderij toe en meng alles goed.

3. Verwarm de olijfolie in een koekenpan.

4. Maak met je handen kleine balletjes van het varkensvleesmengsel en bak ze in de koekenpan tot ze goudbruin zijn.

5. Serveer de frikandel met een salade of frietjes.

Eet smakelijk!

Met frikandel

Geef een reactie

Schuiven naar boven