Met filodeeg

Filodeeg is een dunne, krokante deeglaag die vaak wordt gebruikt in de Mediterrane keuken. Het is een veelzijdig ingrediënt dat kan worden gebruikt om allerlei verschillende gerechten te maken. In dit recept gebruiken we filodeeg om een heerlijke, gevulde taart te maken. De taart is gevuld met een mengsel van gehakt, uien, knoflook, paprika, tomaten en kruiden. Het is een heerlijk, smaakvol gerecht dat perfect is voor een feestelijke maaltijd.

Ingrediënten:

– 500 gram gehakt
– 2 uien, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 rode paprika, in kleine blokjes
– 2 tomaten, in kleine blokjes
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel basilicum
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 500 gram filodeeg
– Olijfolie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit een koekenpan met wat olijfolie en bak hierin het gehakt. Voeg de uien, knoflook, paprika, tomaten, paprikapoeder, oregano, basilicum, zout en peper toe en bak alles samen tot het gehakt gaar is.

3. Vet een ovenschaal in met wat olijfolie.

4. Leg een vel filodeeg in de ovenschaal en bestrijk het met wat olijfolie.

5. Voeg het gehaktmengsel toe en bedek het met nog een vel filodeeg. Bestrijk ook dit vel met olijfolie.

6. Bak de taart in de oven gedurende 25-30 minuten, of totdat het filodeeg goudbruin is.

7. Serveer de taart warm.

Met filodeeg

Geef een reactie

Schuiven naar boven