Met falafel balletjes

Falafel is een heerlijk gerecht dat veel mensen graag eten. Het is een populair gerecht in het Midden-Oosten en wordt vaak gegeten als snack of als vulling in een broodje. In dit recept leer je hoe je zelf falafelballetjes kunt maken.

Ingrediënten:

– 2 koppen kikkererwten (uit blik of gedroogd)

– 2 teentjes knoflook, geperst

– 1 ui, fijngehakt

– 1 eetlepel komijnpoeder

– 1 eetlepel korianderpoeder

– 1 theelepel zout

– 1 theelepel peper

– 2 eetlepels bloem

– Olijfolie

Bereidingswijze:

1. Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze af met koud water.

2. Doe de kikkererwten in een keukenmachine en maal ze fijn.

3. Voeg de knoflook, ui, komijnpoeder, korianderpoeder, zout, peper en bloem toe en mix alles goed.

4. Maak kleine balletjes van het mengsel en druk ze lichtjes aan.

5. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak de falafelballetjes aan beide kanten goudbruin.

6. Serveer de falafelballetjes met een salade of in een broodje.

Eet smakelijk!

Met falafel balletjes

Geef een reactie

Schuiven naar boven