Met eigeel

Eigeel is een heerlijk en gezond ingrediënt dat je op veel manieren kunt gebruiken. Het is een goede bron van eiwitten, vitamine B2, vitamine A en mineralen. In dit recept gebruiken we eigeel om een heerlijke, romige saus te maken die je kunt gebruiken als dip, dressing of als topping voor salades. Het is een eenvoudig recept dat je in een paar minuten klaar hebt. Laat je fantasie de vrije loop en maak er iets lekkers van!

Ingrediënten:

– 2 eieren
– 2 eetlepels mayonaise
– 1 eetlepel mosterd
– 1 eetlepel citroensap
– 1 theelepel Worcestershire saus
– 1 theelepel knoflookpoeder
– 1 theelepel paprikapoeder
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Klop de eieren in een kom tot ze licht en schuimig zijn.

2. Voeg de mayonaise, mosterd, citroensap, Worcestershire saus, knoflookpoeder, paprikapoeder, zout en peper toe en klop alles goed door elkaar.

3. Verwarm een kleine koekenpan op middelhoog vuur en voeg de eiermengeling toe.

4. Roer regelmatig met een houten lepel en laat de saus zachtjes koken tot hij romig en dik is.

5. Breng de saus op smaak met zout en peper en serveer direct.

Met eigeel

Geef een reactie

Schuiven naar boven