Met draadjesvlees

Draadjesvlees is een heerlijk en eenvoudig gerecht dat je in een handomdraai kunt maken. Het is een klassieker uit de Nederlandse keuken en een favoriet bij veel mensen. Het draadjesvlees is een gerecht dat bestaat uit kleine stukjes vlees, uien, paprika, knoflook en tomaten. Het is een heerlijk gerecht dat je kunt serveren met aardappelen, rijst of pasta. Hieronder volgt het recept voor draadjesvlees.

Ingrediënten:

– 500 gram kipfilet of kipdijfilet
– 2 uien
– 2 paprika’s
– 2 teentjes knoflook
– 2 tomaten
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels tomatenpuree
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel tijm
– 1 theelepel basilicum
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Snijd de kipfilet of kipdijfilet in kleine stukjes.

2. Snijd de uien, paprika’s, knoflook en tomaten in kleine stukjes.

3. Verwarm de olijfolie in een grote pan en voeg de uien, paprika’s, knoflook en tomaten toe. Bak de groenten ongeveer 5 minuten.

4. Voeg de kip toe en bak deze ongeveer 5 minuten mee.

5. Voeg de tomatenpuree, paprikapoeder, oregano, tijm, basilicum, zout en peper toe en roer alles goed door elkaar.

6. Laat het draadjesvlees nog ongeveer 10 minuten zachtjes koken.

7. Serveer het draadjesvlees met aardappelen, rijst of pasta.

Met draadjesvlees

Geef een reactie

Schuiven naar boven