Creme fraiche is een heerlijke, romige roomkaas die een heerlijke smaak en textuur aan veel gerechten toevoegt. Het is een veelzijdig ingrediënt dat kan worden gebruikt in salades, sauzen, desserts en meer. In dit recept gebruiken we creme fraiche om een heerlijke, romige saus te maken die perfect is voor vis, kip of pasta.
Ingrediënten:
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 ui, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1/2 theelepel gedroogde oregano
– 1/2 theelepel gedroogde tijm
– 1/2 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper
– 1 kopje creme fraiche
– 1/4 kopje gehakte verse peterselie
– 1/4 kopje gehakte verse basilicum
Bereidingswijze:
1. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui zacht is, ongeveer 5 minuten.
2. Voeg de oregano, tijm, zout en peper toe en bak nog 1 minuut.
3. Voeg de creme fraiche toe en roer goed om te combineren. Laat de saus 5 minuten zachtjes koken.
4. Voeg de peterselie en basilicum toe en roer goed om te combineren.
5. Serveer de saus warm over vis, kip of pasta.