Met courgette en aubergine

Courgette en aubergine zijn twee heerlijke groenten die je op veel verschillende manieren kunt bereiden. In dit recept combineer ik de twee groenten met een heerlijke tomatensaus en kruiden om een smaakvolle maaltijd te creëren. Het is een eenvoudig recept dat je in een mum van tijd klaar hebt.

Ingrediënten:

– 2 courgettes, in plakjes gesneden
– 2 aubergines, in plakjes gesneden
– 2 uien, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 blikken tomatenblokjes
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel basilicum
– 1 theelepel paprikapoeder
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de plakjes courgette en aubergine op een bakplaat en bestrijk ze met olijfolie.

3. Bak de groenten in de oven gedurende 15 minuten.

4. Verwarm intussen de olijfolie in een grote pan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook gedurende 5 minuten.

5. Voeg de tomatenblokjes, oregano, basilicum en paprikapoeder toe en laat het geheel 5 minuten sudderen.

6. Voeg de gebakken courgette en aubergine toe aan de tomatensaus en laat het geheel nog 10 minuten sudderen.

7. Breng op smaak met zout en peper.

8. Serveer de courgette en aubergine met tomatensaus met een stukje brood of rijst.

Met courgette en aubergine

Geef een reactie

Schuiven naar boven