Met champignons en kip

Dit recept is een heerlijke combinatie van kip en champignons. De kip is gebakken in een kruidige saus en de champignons worden gebakken met knoflook en uien. Het resultaat is een smaakvolle maaltijd die perfect is voor een avondmaal.

Ingrediënten:

– 2 kipfilets
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 ui, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 200 gram champignons, in plakjes
– 2 eetlepels tomatenpuree
– 1 eetlepel paprikapoeder
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel tijm
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de kipfilets aan beide kanten goudbruin. Haal de kip uit de pan en zet apart.

3. Voeg de ui en knoflook toe aan de pan en bak tot de ui glazig is.

4. Voeg de champignons toe en bak nog een paar minuten.

5. Voeg de tomatenpuree, paprikapoeder, oregano, tijm, zout en peper toe en roer goed door.

6. Leg de kipfilets terug in de pan en bedek met de champignons.

7. Zet de pan in de oven en bak de kip en champignons in ongeveer 20 minuten gaar.

8. Serveer de kip met champignons met een salade of aardappelpuree.

Met champignons en kip

Geef een reactie

Schuiven naar boven