Met buikspek

Buikspek is een heerlijk stuk vlees dat je op verschillende manieren kunt bereiden. In dit recept laten we je zien hoe je buikspek kunt bereiden met een heerlijke kruidige marinade. Het resultaat is een smakelijk en sappig stuk buikspek dat je met veel plezier kunt eten.

Ingrediënten:

– 1 kg buikspek
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels knoflook, fijngehakt
– 2 eetlepels paprikapoeder
– 2 eetlepels komijnpoeder
– 2 eetlepels korianderpoeder
– 2 eetlepels zout
– 1 eetlepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg het buikspek op een bakplaat en bestrijk het met de olijfolie.

3. Meng de knoflook, paprikapoeder, komijnpoeder, korianderpoeder, zout en peper in een kom.

4. Bestrijk het buikspek met de kruidenmengsel.

5. Bak het buikspek in de oven gedurende 30 minuten.

6. Draai het buikspek om en bak het nog eens 30 minuten.

7. Haal het buikspek uit de oven en laat het afkoelen.

8. Snijd het buikspek in plakken en serveer.

Met buikspek

Geef een reactie

Schuiven naar boven