Met bruine bonen

Met bruine bonen kun je een heerlijke maaltijd maken. De bonen zijn een goede bron van vezels, eiwitten en mineralen. Ze zijn ook een goede manier om je maaltijd te verrijken met smaak. In dit recept maken we bruine bonen met uien, knoflook, paprika en tomaten. Het is een eenvoudig en gezond recept dat je in een mum van tijd klaar hebt. Je kunt het als bijgerecht of als hoofdgerecht serveren. Geniet ervan!

Ingrediënten:

– 500 gram bruine bonen

– 2 uien, gesnipperd

– 2 teentjes knoflook, geperst

– 1 rode paprika, in blokjes

– 2 tomaten, in blokjes

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 theelepel komijn

– 1 theelepel paprikapoeder

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Breng de bruine bonen in een pan met water aan de kook en kook ze ongeveer 20 minuten. Giet de bonen af en zet ze apart.

2. Verwarm de olijfolie in een grote pan en fruit de uien en knoflook aan.

3. Voeg de paprika, tomaten, komijn, paprikapoeder, zout en peper toe en bak alles nog een paar minuten.

4. Voeg de bonen toe en roer alles goed door elkaar.

5. Laat het geheel nog 5 minuten zachtjes koken.

6. Serveer de bonen met wat extra olijfolie en wat verse kruiden.

Met bruine bonen

Geef een reactie

Schuiven naar boven