Met broccoli en gehakt

Broccoli en gehakt is een heerlijke combinatie die je in een handomdraai kunt bereiden. Deze maaltijd is een perfecte optie als je op zoek bent naar een gezonde en smakelijke maaltijd. De broccoli geeft de maaltijd een knapperige bite, terwijl het gehakt een stevige basis geeft. Met deze simpele ingrediënten kun je een heerlijke maaltijd maken die je hele gezin zal waarderen.

Ingrediënten:

– 500 gram gehakt
– 1 ui, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 2 broccoli, in roosjes
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels tomatenpuree
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel basilicum
– 1/2 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn.

3. Voeg het gehakt toe en bak het tot het gaar is.

4. Voeg de tomatenpuree, paprikapoeder, oregano, basilicum, zout en peper toe en roer goed door.

5. Voeg de broccoli toe en roer goed door.

6. Breng het geheel aan de kook en laat het 10 minuten zachtjes koken.

7. Verdeel het gehakt-broccolimengsel over een ovenschaal en zet de schaal in de oven. Bak het geheel gedurende 20 minuten.

8. Serveer de maaltijd met rijst of aardappelen.

Met broccoli en gehakt

Geef een reactie

Schuiven naar boven