Met bladerdeeg

Bladerdeeg is een heerlijk en veelzijdig ingrediënt dat je op veel manieren kunt gebruiken. Of je nu een zoete of hartige snack wilt maken, bladerdeeg is een geweldige basis voor een lekker gerecht. In dit recept gebruiken we bladerdeeg om een heerlijke, hartige taart te maken. Deze taart is gevuld met een romige kaassaus, ham, champignons en paprika. Het is een heerlijk gerecht dat je gemakkelijk kunt maken en dat iedereen zal smaken.

Ingrediënten:

– 2 rollen bladerdeeg

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 ui, fijngesneden

– 2 teentjes knoflook, fijngesneden

– 200 gram ham, in blokjes

– 200 gram champignons, in plakjes

– 1 rode paprika, in blokjes

– 200 ml kookroom

– 200 gram geraspte kaas

– 1 eetlepel oregano

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Vet een taartvorm in met olijfolie.

3. Rol de bladerdeeg uit en leg het in de taartvorm.

4. Bak de bladerdeeg in de oven gedurende 10 minuten.

5. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook.

6. Voeg de ham, champignons en paprika toe en bak dit gedurende 5 minuten.

7. Voeg de kookroom toe en laat het geheel 5 minuten koken.

8. Voeg de geraspte kaas toe en laat het geheel nog 5 minuten koken.

9. Voeg de oregano, zout en peper toe en roer alles goed door elkaar.

10. Giet de saus over de bladerdeeg in de taartvorm.

11. Bak de taart in de oven gedurende 20 minuten.

12. Laat de taart afkoelen en serveer.

Met bladerdeeg

Geef een reactie

Schuiven naar boven