Met bladerdeeg zoet

Bladerdeeg is een heerlijk ingrediënt om mee te werken. Het is licht, knapperig en heeft een heerlijke smaak. Met bladerdeeg kun je eindeloos variëren en heerlijke zoete gerechten maken. In dit recept laten we je zien hoe je een heerlijk zoet gerecht met bladerdeeg kunt maken.

Ingrediënten:

– 2 rollen bladerdeeg
– 2 eetlepels boter
– 2 eetlepels suiker
– 1 theelepel kaneel
– 1 ei, geklopt

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Rol de bladerdeeg uit op een met bloem bestoven werkblad.

3. Smelt de boter in een kleine kom en voeg de suiker en kaneel toe.

4. Bestrijk de bladerdeeg met de boter-suiker-kaneelmengsel.

5. Rol de bladerdeeg op tot een rol en snijd deze in plakjes van ongeveer 1 cm dik.

6. Leg de plakjes op een met bakpapier beklede bakplaat.

7. Bestrijk de plakjes met het geklopte ei.

8. Bak de plakjes in de oven gedurende 15-20 minuten, of totdat ze goudbruin zijn.

9. Laat de plakjes afkoelen en serveer.

Met bladerdeeg zoet

Geef een reactie

Schuiven naar boven