Met aubergine en courgette

Aubergine en courgette zijn twee heerlijke groenten die je op veel verschillende manieren kunt bereiden. In dit recept combineer ik de twee groenten met een heerlijke saus van knoflook, olijfolie en kruiden. Het resultaat is een smaakvolle, gezonde maaltijd die je in een mum van tijd op tafel hebt staan.

Ingrediënten:

– 2 aubergines, in blokjes
– 2 courgettes, in blokjes
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel gedroogde oregano
– 1 theelepel gedroogde basilicum
– 1 theelepel gedroogde tijm
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de aubergine en courgette blokjes op een bakplaat en besprenkel met olijfolie.

3. Bestrooi met de gedroogde kruiden, zout en peper.

4. Rooster de groenten in de oven gedurende 20 minuten.

5. Verwarm intussen de olijfolie in een koekenpan en voeg de knoflook toe.

6. Bak de knoflook gedurende 1 minuut.

7. Voeg de geroosterde groenten toe en bak nog eens 5 minuten.

8. Serveer de groenten met wat extra olijfolie en kruiden.

Eet smakelijk!

Met aubergine en courgette

Geef een reactie

Schuiven naar boven